Vietnam kan binnenkort Japanse metro’s ontvangen

Metro’s die zijn besteld voor de eerste metrolijn van Ho Chi Minh-stad – die de Ben Thanh markt in het centrum van Ho Chi Minh-stad verbindt met het attractiepark Suoi Tien in district 9 – zullen naar verwachting tijdens het 2e kwartaal van dit jaar vanuit Japan naar Vietnam worden verscheept.

Een Ben Thanh-Suoi Tien metro in Japan
Een Ben Thanh-Suoi Tien metro in Japan. De metro’s zullen naar verwachting in het 2e kwartaal van 2020 naar Vietnam worden verscheept.

De Urban Railway Management Board van Ho Chi Minh-stad maakte in een aankondiging op 13 april bekend dat experts en ingenieurs van Hitachi, de Japanse fabrikant van de metro’s, de laatste tests uitvoeren op de metro’s in Japan voordat ze aan Vietnam worden geleverd.

Elke metro krijgt in de eerste fase 3 wagons, met een totale lengte van 61,5 meter, en kan 930 passagiers vervoeren, met 147 zitplaatsen en 783 staanplaatsen. De maximumsnelheid is vastgesteld op 110 kilometer per uur op de verhoogde delen van de spoorlijn en 80 kilometer per uur op de ondergrondse delen. In de toekomst wordt elke metro nog uitgebreid met 6 wagons, met een totale lengte van 121,5 meter.

Japanse technische experts en de metro’s kunnen op dit moment Vietnam niet in door de maatregelen die de regeringen van Japan en Vietnam hebben uitgevaardigd vanwege de corona-pandemie.

De gemeentelijke Urban Railway Management Board en de Japanse Hitachi Group zoeken gezamenlijk naar oplossingen om de levering van de metro’s aan Vietnam te bespoedigen. – The Saigon Times [14.04.2020]