Soms zijn pen en papier je beste reisgenoten. Steun en toeverlaat tijdens de eenzaamste momenten van de schrijver. Om die later met velen te kunnen delen.

Vietnamese Brieven

Het eerste dat in het oog springt vlak na de landing op het vliegveld Tan Son Nhat zijn de militaire vliegtuigen. Langs de landingsbaan, achter krakkemikkige hekken van prikkeldraad, staan betonnen loodsen.

Vietnam in 5 gangen

14 kilometer ten noordwesten van Vinh ligt Kim Lien, geboortedorp van Ho Chi Minh. Het huis waarin bac Ho (oom Ho) in 1890 werd geboren is gespaard gebleven. Met toewijding wordt het in stand gehouden.

Dieperik onderweg

Na een jaar wonen en werken in Vietnam verlangde ik hevig naar Nederland terug. Naar de herfst en vele lagen kleding, naar ijs op de grachten, schaatstochtjes en naar de lente met bloeiende bollenvelden.

Dagboek van de Reislijder

Langzaam maar zeker wordt mijn rol als reisbegeleider realistischer. Na Hanoi vertrekken we morgen naar Halong Baai, om er van de zonsondergang te genieten en de nacht door te brengen op 2 boten.

Column

Het verkeer van Saigon heeft veel weg van kruiende ijsschotsen. Het gaat langs en door elkaar, stagneert, schuift een stukje op, drijft weer verder. Spatbord aan spatbord kun je hier letterlijk nemen.

Vietnamese krant

The Saigon Times