Close

Verhalen

Dieperik’s reisverhalen, columns en dagboekaantekeningen.

Lees alles

Verhalen uitgelicht

Soms zijn pen en papier je beste reisgenoten. Steun en toeverlaat tijdens de eenzaamste momenten van de schrijver. Om die later met velen te kunnen delen.

Vietnamese Brieven

Het eerste dat in het oog springt vlak na de landing op het vliegveld Tan Son Nhat zijn de militaire vliegtuigen. Langs de landingsbaan, achter krakkemikkige hekken van roestig prikkeldraad, staan betonnen loodsen.

Lees verder
Vietnam in 5 gangen

14 kilometer ten noordwesten van Vinh ligt Kim Lien, geboortedorp van Ho Chi Minh. Het huis waarin bac Ho (oom Ho) in 1890 werd geboren is gespaard gebleven. Met zorg en toewijding wordt het in stand gehouden.

Lees verder
Dieperik onderweg

Na een jaar wonen en werken in Vietnam verlangde ik hevig naar Nederland terug. Naar de herfst en vele lagen kleding, naar ijs op de grachten, schaatstochtjes en naar de lente met bloeiende bollenvelden.

Lees verder
Dagboek van de Reislijder

Langzaam maar zeker wordt mijn rol als reisbegeleider realistischer. Na een rustige start in Hanoi vertrekken we morgen naar Halong Baai, om er van de zonsondergang te genieten en de nacht door te brengen op 2 boten.

Lees verder
Column

Het verkeer van Saigon heeft veel weg van kruiende ijsschotsen. Het gaat langs en door elkaar, stagneert, schuift een stukje op, drijft weer verder. Spatbord aan spatbord kun je hier letterlijk nemen.

Lees verder

Vietnamese krant

The Saigon Times

Lees meer

Vietnamese krant

Viet Nam News

Lees meer