Tientallen doden na instorten brug in Vietnam

Het aantal doden als gevolg van het instorten van een hangbrug in aanbouw in het zuiden van Vietnam is donderdag bijgesteld naar 45.

In Can Tho stortte een stuk van 100 meter van de brug over de rivier de Hau in.

Gevreesd wordt dat het dodental nog zal stijgen, omdat van de 82 gewonden er verscheidene zeer slecht aan toe zijn. 7 mensen worden nog vermist. Alle slachtoffers zijn Vietnamese werklui die op het ingestorte deel van de brug aan het werk waren.

De brug werd gebouwd over de rivier de Hau, een zijtak van de Mekong, in de stad Can Tho. De brug moet deel gaan uitmaken van een verbindingsroute tussen de Mekongdelta en de hoofdstad Ho Chi Minh-Stad.

De brug wordt 2,75 kilometer lang en een stuk van 100 meter stortte in. Het ingestorte stuk bevond zich boven land. De bouw begon in 2004 en de brug zou volgend jaar klaar moeten zijn. Momenteel kan de Hau alleen per pont worden overgestoken.

Japan heeft Vietnam omgerekend bijna 155 miljoen euro, 85 procent van de kosten, geleend voor de bouw van de brug. De rest van het geld is door Vietnam zelf opgebracht. – Nieuws AOL [27.09.07].