Menu

Vietnam verandert snel. Lees berichten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van religie, mensenrechten, architectuur, infrastructuur en economie.

HCM-stad moet aannemer betalen om werk aan metro gaande te houden

Ho Chi Minh-stad zal deze maand zijn eigen budget gebruiken om de Japanse aannemer Sumitomo Corporation te betalen voor werk dat is uitgevoerd aan de 1e metrolijn.

In Vietnam gaan welvaartsgroei en streng ecologisch beleid hand in hand

Vietnam neemt als het om duurzaamheid gaat een bijzondere positie in. Op het platteland zie je hoe varkensboeren hun stal schoon houden met biogasinstallatie.

Klimaatverandering veroorzaakt migratiecrisis in Vietnam

De Mekongdelta is een belangrijke producent van rijst, garnalen en fruit. De 18 miljoen inwoners van de rivierdelta zijn echter kwetsbaar voor klimaatverandering.

Vietnamese kinderen kampen met overgewicht

Het is paradoxaal: terwijl Vietnam wereldwijd behoort tot de landen de met de minste dikke mensen, is inmiddels 1 op de 5 kinderen in Vietnamese steden te dik.

Hanoi richt zich op een verbod op motorfietsen

Ambtenaren in Hanoi willen binnen 10 jaar motorfietsen uit het centrum weren. De overheid wil dat straten tegen 2025 motorvrij zijn om files aan te pakken.

Vietnamese blogger 5 jaar de cel in vanwege anti-staatsberichten

Vinh, een voormalig politieofficier die bekend staat als Anh Ba Sam, begon zijn blog in 2013 met daarop links naar artikelen van staatsmedia, maar ook van activisten.

Ingang tempel in Hua Lu

Verhalen

Column