Vietnam verandert snel. Lees berichten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van religie, mensenrechten, architectuur, infrastructuur en economie.

Dodelijk virus in zeevruchten moet voorkomen worden

Het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling heeft aangedrongen op verscherping van het toezicht bij de grens op het transport van zeevruchten.

Binnendringend zoutwater schaadt fruitteelt in Mekongdelta

Verzilting heeft veel fruitteeltgebieden in de Mekongdelta getroffen, doordat lokale boeren moeizaam aan irrigatiewater voor hun boomgaarden kunnen komen.

Coronavirus raakt Cambodjaanse en Vietnamese fabrieken keihard

De kledingindustrie in Cambodja en Vietnam krijgt harde klappen te verduren. Doordat grondstoffen uit China niet komen, ligt het werk op veel plekken stil.

De handelsdeal met Vietnam is een nieuwe politieke test voor Europese Unie

Het Europees Parlement stemt vandaag over de overeenkomst die het in 2019 sloot met Vietnam. De voorstanders winnen waarschijnlijk.

Zoetwater Mekongdelta in gevaar door zandwinning en stuwdammen

Door een afname in sedimentaanvoer krijgt de bevolking van de Mekongdelta te maken met verzilting van het rivierwater en een hoger getij.

Vietnam moet in actie komen in de Mekongdelta, land zinkt en zeeën stijgen

Alarmbellen luiden nu de Mekongdelta lager blijkt te zijn dan eerder gedacht en de bodemdaling en de stijgende zeeën een dubbele bedreiging vormen.

Verhalen

Column