Menu

Vietnam is volop in beweging. Lees actuele en oude nieuwsberichten over politiek, censuur, mensenrechten, waterbeheer en de moeizame verhouding met China.

Vietnamese scholieren vinden luchtzuiverende fiets uit

Scholieren hebben een luchtfiltersysteem voor fietsen uitgevonden, zodat zij tijdens hun reis naar school geen maskers tegen luchtvervuiling hoeven dragen.

Trump gebruikt ontmoeting met president om druk op Kim te verhogen

Trump gebruikte zijn bezoek aan de Vietnamese president Nguyen Phu Trong om nog 1 keer een boodschap aan Kim Jong-un over te brengen.

Oude tombes en sieraden gevonden op het eiland Ly Son

Archeologen van het Quang Ngai museum en het Archeology Institute hebben 6 tombes en sieraden van de Sa Huynh-cultuur gevonden van zo’n 2.000 jaar oud.

Dissident ‘Mother Mushroom’ vertelt over hongerstakingen in gevangenis

Een Vietnamese dissident, bekend als ‘Mother Bushroom’, ging 3 keer in hongerstaking tijdens haar tijd in de gevangenis voordat Hanoi haar vrijliet

Bui Tin, de uit geschiedenisboeken geschrapte verslaggever

Toen het door de VS gesteunde Zuid-Vietnam in 1975 viel, vertegenwoordigde Bui Tin daar de overwinnaar, het communistische Noorden.

Geboortehuis Ho Chi Minh moet toeristische trekpleister worden

Het monument ter nagedachtenis aan Ho Chi Minh in Kim Lien wordt ontwikkeld als ​​bestemming voor revolutionair onderwijs en als toeristische trekpleister.

Tempel van de Literatuur (Hanoi)

Verhalen

Dieperik Onderweg