Menu

Vietnam is volop in beweging. Lees actuele en oude nieuwsberichten over politiek, censuur, mensenrechten, waterbeheer en de moeizame verhouding met China.

Identificatie oorlogsslachtoffers rijt Vietnamese wonden open

Vietnam verwerkt zijn oorlogsverleden maar moeizaam omdat een half miljoen slachtoffers nog niet is geïdentificeerd. Dna-technieken lijken een oplossing te bieden.

VS begint met schoonmaak ernstig vervuild vliegveld in Vietnam

De VS zijn begonnen met de schoonmaak van een oude luchtmachtbasis in Vietnam. Die tijdens de Vietnamoorlog werd gebruikt voor de opslag van Agent Orange.

Quang Nam probeert strand Cua Dai te redden van erosie

Een zandbank van 15 ha, 1,8 km voor de kust van Cua Dai, biedt de mogelijkheid om de riviermonding en zandafzettingen op lager gelegen gebieden te onderzoeken.

Kabinetsdelegatie op handelsmissie naar Vietnam

Minister-president Rutte, minister Van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Snel gaan samen met 70 bedrijven op handelsmissie naar Vietnam.

Vietnamese scholieren vinden luchtzuiverende fiets uit

Een groep scholieren in Vietnam heeft een luchtfiltersysteem voor fietsen uitgevonden, zodat zij tijdens hun reis naar school geen maskers hoeven te dragen.

Trump gebruikt ontmoeting met president om druk op Kim te verhogen

Trump gebruikte zijn bezoek aan de Vietnamese president Nguyen Phu Trong om nog 1 keer een boodschap aan Kim Jong-un over te brengen.

Tempel van de Literatuur (Hanoi)

Verhalen

Dieperik Onderweg