Geboortehuis Ho Chi Minh moet toeristische trekpleister worden

Het nationale monument ter nagedachtenis aan president Ho Chi Minh in zijn geboortedorp Kim Lien, gelegen in de centrale provincie Nghe An, wordt ontwikkeld als ​​bestemming voor revolutionair onderwijs en als toeristische trekpleister volgens het projectplan dat onlangs is goedgekeurd door premier Nguyen Xuan Phuc.

Boerenwoning in Kim Lien, de geboortegrond van Ho Chi Minh
Boerenwoning in Kim Lien, de geboortegrond van Ho Chi Minh. Het nationale monument is een populaire toeristische attractie voor binnen- en buitenlandse bezoekers.

Het plan heeft tot doel het gebied te behouden, te herstellen en de waarde ervan te promoten en het leven en de verdiensten van president Ho Chi Minh te herdenken.

Het grondgebied omvat 278,86 hectare en bestaat uit de dorpen Sen en Hoang Tru, het monument op de Chung-berg, het graf van Hoang Thi Loan (Ho Chi Minh’s moeder), omliggende landbouwgebieden rond de Chung-berg en het dorp Lien Minh in de gemeente Kim Lien.

Het landbouwgebied rond de Chung-berg werd aan het projectplan toegevoegd om de lokale ‘huyet rong’ rijst en de traditionele plattelandsarchitectuur te behouden.

Het plan is dat specialisten de technische voorzieningen van het monument en van andere overblijfselen in de gemeenten Kim Lien en Nam Giang onderzoeken, het lokale immaterieel cultureel erfgoed gaan bestuderen en de relatie die de lokale gemeenschap met de geboortegrond van Ho Chi Minh heeft. Zij zullen ook de toeristische activiteiten in het gebied bestuderen.

Specialisten gaan bovendien de ontwikkeling van het gebied voorspellen, met inbegrip van de verhoudingen tussen bevolking, arbeid, bezoekers, sociale infrastructuur, de verstedelijking, verhoudingen voor het ontwikkelen van toerisme, en de effecten van de klimaatverandering op het monument en het omringende landschap.

Monument

Deskundigen gaan plannen ontwikkelen voor het behoud en de ontwikkeling van het monument. Ze hopen het monument te herstellen volgens de grondregels voor het inrichten van natuurlijke landschappen en nieuwe gebouwen.

Het projectplan zal voor de restauratie worden verdeeld in projectgroepen. De groepen pakken ook de werkzaamheden op die oorspronkelijk in 2003 waren gepland en nog niet zijn uitgevoerd, werk aan de infrastructuur, draagconstructies, onderzoek naar immaterieel cultureel erfgoed en de ontwikkeling van toerisme. – Vietnam News Agency [13.08.2018]