Close

Film

Films over Vietnam en films van Vietnamese regisseurs.

Lees alles

Film uitgelicht

Ben je op zoek naar films en documentaires over Vietnam? Hier vind je recensies van films over Vietnam en films van Vietnamese regisseurs.

The Moon at the Bottom of the Well

Een fraaie en gevoelige film uit een mooi, maar feitelijk hardvochtig Vietnam. Een jonge schooljuffrouw offert zich geheel op voor haar echtgenoot.

Lees verder
Dat Kho – Land of Sorrows

Dat Kho – Land of Sorrows is a film depicting the story of one South Vietnamese family during the Vietnam War. Although the story is fiction, it is drawn from real life experiences.

Lees verder
Bride of Silence

In een legendarisch Vietnam van voor de oorlog, voor de koloniale tijd, ja voor alles eigenlijk, wordt het tragische verhaal verteld van een jonge ongehuwde moeder.

Lees verder
The quiet american

Caine speelt in The Quiet American een journalist die in Saigon zijn tijd uitzit. Schrijven doet hij nauwelijks, liever rookt hij opium of vrijt met zijn jonge Vietnamese vriendin Phuong.

Lees verder
À la verticale de l'été

Een cinema van zaken die zich aan de rand van je blikveld bevinden, zo laten de films van de in Frankrijk opgegroeide Vietnamees Tran Anh Hung zich het beste omschrijven.

Lees verder
Three Seasons

Het debuut van Toni Bui vertelt verhalen door elkaar. Over meester Dao die gedichten laat optekenen door een lotus-plukster en over een xich lo-rijder die verliefd wordt op een hoertje.

Lees verder

Verhalen

Vietnam in 5 Gangen

Lees alles