Close

Film

Films over Vietnam en films van Vietnamese regisseurs.

Lees alles

Film uitgelicht

Ben je op zoek naar films en documentaires over Vietnam? Hier vind je recensies van films over Vietnam en films van Vietnamese regisseurs.

De oorlog die 2 landen verminkte

In recente boeken wordt de Vietnam-oorlog eens niet vanuit Amerikaans perspectief geconstrueerd. Een daarvan gaat vergezeld met een Netflix-documentaire.

Lees verder
The Moon at the Bottom of the Well

Een fraaie en gevoelige film uit een mooi, maar feitelijk hardvochtig Vietnam. Een jonge schooljuffrouw offert zich geheel op voor haar echtgenoot.

Lees verder
Dat Kho – Land of Sorrows

Dat Kho – Land of Sorrows is a film depicting the story of one South Vietnamese family during the Vietnam War. Although the story is fiction, it is drawn from real life experiences.

Lees verder
Bride of Silence

In een legendarisch Vietnam van voor de oorlog, voor de koloniale tijd, ja voor alles eigenlijk, wordt het tragische verhaal verteld van een jonge ongehuwde moeder.

Lees verder
The quiet american

Caine speelt in The Quiet American een journalist die in Saigon zijn tijd uitzit. Schrijven doet hij nauwelijks, liever rookt hij opium of vrijt met zijn jonge Vietnamese vriendin Phuong.

Lees verder
À la verticale de l'été

Een cinema van zaken die zich aan de rand van je blikveld bevinden, zo laten de films van de in Frankrijk opgegroeide Vietnamees Tran Anh Hung zich het beste omschrijven.

Lees verder

Verhalen

Vietnam in 5 Gangen

Lees alles