Op zoek naar films en documentaires over Vietnam? Hier vind je recensies van films over Vietnam en films van Vietnamese regisseurs.

Mot Khu Dat Tot

Herbestemming van steden als gevolg van de commercialisering van de maatschappij. In elegante opnames verbindt Pham Ngoc Lan toekomst en heden met elkaar.

De oorlog die 2 landen verminkte

Het vernieuwende van de documentaire is dat de vijand van Amerika ook meedoet. Door spectaculair archiefmateriaal en interviews met Noord-Vietnamese soldaten.

Bà Nôi

Wat aanvankelijk een eenvoudig portret leek van een pittige, oude dame, transformeert in iets dat complexer en onthullender is, zodra Lê zichzelf aan zijn film toevoegt.

Công Binh – La longue nuit Indochinoise

Wat te doen als door oorlog je fabrieken zonder arbeiders zitten? Dan roof je jonge mannen uit je kolonie. Regisseur Lê Lam vertelt het verhaal van deze Công Binh.

The Moon at the Bottom of the Well

Een fraaie en gevoelige film uit een mooi, maar feitelijk hardvochtig Vietnam. Een jonge schooljuffrouw offert zich geheel op voor haar echtgenoot.

Bride of Silence

In een legendarisch Vietnam van voor de oorlog, voor de koloniale tijd, ja voor alles eigenlijk, wordt het tragische verhaal verteld van een jonge ongehuwde moeder.

Verhalen

Vietnam in 5 Gangen